Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Regidoria

Àrees

Participació Ciutadana

 

El terme participació ciutadana pot abastar molt diversos significats conceptuals, des de la perspectiva d'aquesta administració municipal l'entenem -més enllà dels mecanismes tradicionals de la democràcia representativa- com quelcom que respon a "aquells supòsits en els quals els ciutadans directament o les associacions que defensen i promouen els seus drets i interessos, exerceixen una activitat tendent a influir en l'adopció i el contingut de decisions de transcendència col·lectiva" (Sánchez Morón, 2008: 228). A tal fi, considerem que aquest espai web que posem al vostre abast ha de ser un recurs facilitador perquè conegueu quins són els canals (presencials i no-presencials) existents per a poder fer efectiu el vostre dret a informar-vos i a participar en la presa de les decisions que tenen a veure amb el devenir de la ciutat de Lleida, i, al mateix temps, per a generar sinèrgies de cooperació entre les persones i associacions que conformen la xarxa cívica del nostre municipi.

Tant en aquest lloc web, com en el portal associat "Lleida Participa", trobareu notícies, documents temàtics, dades relatives a les línies d'actuació i projectes municipals, informació sobre serveis comunitaris, tràmits, etcètera.

Desitgem que tot plegat us sigui d'utilitat, i que, si ho considereu adient, ens feu arribar els vostres suggeriments per a la millora dels continguts i estructura d'aquest espai que vol ser d'interacció sociocomunitària.

Drets Civils

L'octubre del 2001, l'Ajuntament de Lleida en Acord Plenari, va signar l'adhesió a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.

L'Àrea de Drets Civils té com a objectiu fonamental difondre i aplicar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat a partir d'accions que fomentin  la interacció i la convivència, per tal de millorar el coneixement dels drets fonamentals i, vetllar per  garantir el seu compliment.

La Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat és el marc genèric i  la Carta de la Ciutadania de Lleida el marc específic de les diferents línies de treball i de les accions de sensibilització que es duen a terme.

Des de  juny de 2011  s’implementen accions vinculades a l’acollida de persones migrades des del reconeixemt dels drets de ciutadania i la gestió de tràmits de consolats mòbils i procesos electorals. També es realitzen actuacions  al voltant del principi de no discriminació per sexe o orientació sexual

Cooperació

 

L’Ajuntament de Lleida, com a primera institució de la ciutat i, per tant, obligada a donar resposta a les inquietuds i iniciatives ciutadanes, destina des l’any 1994 part dels pressupostos públics a iniciatives de cooperació i educació per la desenvolupament, contribuint social i econòmicament al desenvolupament des pobles i col·lectius empobrits.

Des d’aleshores s’han posat en marxa molts projectes i iniciatives per potenciar la solidaritat a la nostra ciutat.

En aquesta pàgina web podràs conèixer, de primera mà, quines són les accions en matèria de Cooperació Internacional que realitza l'Ajuntament de Lleida.Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.