Regidoria de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció


Esteu aquí: Inici Acció comunitaria

Acció comunitaria

Consulteu -a sota- l'apartat conceptual que us interessi:
Consells de Zona o barri
Reconeguts a l'article 26 del Reglament de Participació Ciutadana de 2006. Són els òrgans de participació establerts sobre la base dels criteris que configuren zones urbanes o barris delimitats per la història o per la geografia administrativa local. Hi participen aquelles entitats formals i no-formals de la zona o barri que hi tinguin interès; també ho poden fer veïnes i veïns a títol individual.
File Agenda d'Assemblees Plenàries dels Consells de Zona
Regidors i regidores de zona o barri
L'Ajuntament de Lleida creà, a 2006, la figura de regidor/a de zona, amb l'objectiu de facilitar una interacció més propera entre la ciutadania i els seus representants al govern local, és a dir, per a fer la política municipal més participativa i transparent. La ciutat està dividida en quinze Consells de Zona o barri, al front de cadascun d'ells hi ha el regidor o regidora que, per delegació de l'alcalde, ha de fer el seguiment de les dinàmiques participatives que s'hi generin. Zona 01 del Centre Històric (mercat del Pla i entorn). Regidora: Montserrat Pifarré. Zona 02 del Centre Històric (Noguerola; Estació-Segre; i entorns). Regidora: Alexandra Castro. Zona 03 Pardinyes i entorns. Regidor: Sergi Talamonte. Zona 04 Secà i entorns. Regidor: Jordina Freixanet. Zona 05 Balàfia i entorns. Regidora: Jordina Freixanet. Zona 06 Camp d'Esports; Ciutat Jardí; i entorns. Regidor: Antoni Postius. Zona 07 Instituts-Sant Ignasi; Escorxador; i entorns. Regidora: Elena Ferre. Zona 08 Pius XII-Germanor; Universitat; Zona Alta-Ricard Viñes; i entorns. Regidora: Mariama Sall. Zona 09 Mariola; Turó de Gardeny; i entorns. Regidor: Jaume Rutllant. Zona 10 Cappont i entorns. Regidor: Ignasi Amor. Zona 11 Bordeta i entorns. Regidora: Anna M. Campos. Zona 12 Magraners i entorns. Regidor: Paco Cerdà. Zona 13 L'Horta. Regidor: Joan Ramon Castro. Zona 14 Llívia i entorns. Regidor: Joan Ramon Castro. Zona 15 Clot i entorns. Regidora: Marta Gispert. En funció de la zona de la ciutat on viviu, cerqueu el contacte amb el regidor/a amb qui us correspon poder exercir el dret d'audiència a www.lleidaparticipa.cat .
Processos Participatius
Premis Baula
El Premi Baula premia a la millor entitat cívica, a la millor activitat participativa, i a la trajectòria personal en l'àmbit associatiu. Cada modalitat del premi té una dotació econòmica i el premi d’honor es reconeix amb una obra d’art. L’objectiu del Premi Baula és aconseguir que la funció cívica i el bé social de la participació ciutadana sigui reconeguda per la societat lleidatana, i que el treball en aquesta matèria que desenvolupen diferents persones o entitats tingui el suport de la Paeria.
Formació per a entitats
El domini de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) ha esdevingut una necessitat bàsica per a poder exercir la ciutadania, de manera plena. Amb absoluta consciència de l'anterior realitat, la Regidoria de Participació Ciutadana ha posat a l'abast de les entitats i de les persones del seu entorn col.laboratiu, cursos continuats de formació telemàtica orientats a fer possible una gestió associativa i participativa, tecnològicament eficient, i s'ha marcat com a objectiu treballar per evitar que l'anomenada "esquerda digital" fracturi la societat entre els que poden accedir a les TIC i els que en queden exclosos.

Regidoria de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453
a|e:participacio@paeria.cat

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció de l'Ajuntament de Lleida.