Regidoria de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció


Esteu aquí: Inici Notícies

Notícies

CONVOCATÒRIA DEL PLENARI DEL CONSELL DE LA ZONA 11 (la Bordeta i entorns)
El proper dia 29 de juny es realitzarà el Consell de la Zona 11 (la Bordeta i entorns).
SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
Audiència Pública sobre el model del servei municipal d’atenció a les dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles
EL SÍNDIC A LLEIDA
El Síndic de Greuges de Catalunya farà atenció telemática a Lleida.
CONVOCATÒRIA DEL PLENARI DEL CONSELL DE LA ZONA 09 (Mariola; Turó de Gardeny; i entorns)
El proper dia 18 de maig es realitzarà el Consell de la Zona 09 (Mariola; Turó de Gardeny; i entorns).
ELS VEÏNS I VEÏNES DEL SECÀ TRASLLADEN LES SEVE PROPOSTES DE MILLORA AL CONSELL DE ZONA
Entre altres, hi ha la millora dels parcs, l’apadrinament d’arbrat o l’ampliació de voreres, així com l’ampliació dels educadors/es de barri, horts urbans o la gestió de Torre Querat com a espai educatiu.
CONVOCATÒRIA DEL PLENARI DEL CONSELL DE LA ZONA 05 (Balàfia i entorns)
El proper dia 27 d'abril es realitzarà el Consell de la Zona 05 (Balàfia i entorns).
HORTS MUNICIPALS DE RUFEA PER A LES ENTITATS SOCIALS
LA PAERIA PROMOU LA PARTICIPACIÓ DEL VEÏNAT AL CONSELL DE ZONA DEL CAMP D'ESPORTS, CIUTAT JARDÍ I ENTORNS
En la reunió celebrada ahir al vespre s’hi va tractar la valoració de la recollida porta a porta, així com altres iniciatives que s’estan duent a terme en aquests dos barris, especialment la metodologia de treball per dur a terme la proposta veïnal del “Parc de les Arts”
CONVOCATÒRIA DEL PLENARI DEL CONSELL DE LA ZONA 11 (la Bordeta i entorns).
l proper dia 24 de novembre es realitzarà el Consell de la Zona 11 (la Bordeta i entorns).
CONVOCATÒRIA DEL PLENARI DEL CONSELL DE LA ZONA 05 (Balàfia i entorns).
El proper dia 11 de novembre es realitzarà el Consell de la Zona 05 (Balàfia i entorns).
CONVOCATÒRIA DEL PLENARI DEL CONSELL DE LA ZONA 03 (Pardinyes i entorns).
El proper 5 de novembre es realitzarà el Consell de la Zona 03 (Pardinyes i entorn).
ACTIVA'T A CASA
Activa’t a Casa, el nou programa de la Paeria a Lleida TV per motivar la gent gran a mantenir-se en forma durant el confinament per l’estat d’alarma. Inclourà propostes d’exercici físic, consells de nutrició, relaxació i activitats de caire cultural Es començarà a emetre diàriament a partir de demà, dia 8 d’abril, a les 10.30h del matí. El programa es reemetrà a les 16.30h i els caps de setmana s’emetran de nou tos els programes a les 10h. Es podrà visionar també des del web de Paeria i de la regidoria de Participació i des de Lleida TV A la carta.
XARXA DE SOLIDARITAT CONTRA EL COVID-19
La Paeria impulsa la Xarxa de Solidaritat de Lleida per unificar i coordinar el voluntariat a la ciutat. L’alcalde, Miquel Pueyo, ha explicat que és una manera d’organitzar l’operatiu de suport i ajuda en la crisi del Covid-19, garantint la seguretat i les mesures de protecció necessàries.
MESURES CONTRA EL CORONAVIRUS
DECRET D’ALCALDIA Il·lm. Sr. Miquel Pueyo París Alcalde de l’Excm. Ajuntament de Lleida Lleida, 12 de març de 2020. Per decret d’aquesta Alcaldia, del passat 4 de març, es va crear un Comitè de Coordinació i seguiment de les actuacions municipals derivades de les afectacions a la salut que pugui provocar el COVID-19, per a la interlocució entre tots els àmbits de la Corporació i pel seguiment i evolució d’aquesta malaltia a la ciutat, en coordinació amb les autoritats sanitàries de la Generalitat i de l’Estat. Davant la situació generada per la problemàtica creada pel conegut popularment coronavirus Covid-19 (SARS-CoVs), per part de la Generalitat s’ha activitat el PROCICAT (Pla d’actuació per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt rics) fruit del qual hi ha tot una sèrie d’actuacions preventives per tal de controlar la malaltia.
CONCURS PER A L'ELECCIÓ DE L'OBRA ARTÍSTICA DEL PREMI BAULA
A la trajectòria personal en l’àmbit de la participació en la 12a edició del Premi Baula de l’Ajuntament de Lleida. La regidoria de Participació i Lluita contra la Corrupció ha endegat un Concurs Públic d’Idees, aprovat per Decret d’alcaldia en data 5 de novembre de 2019, per a seleccionar una obra artística, feta per artistes lleidatans i que constituirà el “Premi d’Honor a la trajectòria personal en l’àmbit de la participació en el 12è Premi Baula de Participació Ciutadana. El període de presentació de les propostes artístiques serà des del 12 al 18 de novembre de 2019 Podeu consultar el Plec de Clàusules que regeixen aquest concurs d’idees l'enllaç de sota:
ELS CONSELLS DE ZONA DEL SEGON SEMESTRE DE 2018 I PRINCIPIS DE 2019.
Entre els mesos de setembre i desembre de 2018, s’han reunit els Consells de les zones 09 (Mariola-Turó de Gardeny); 04 (Secà ); 03 (Pardinyes); 07 (Instituts-Sant Ignasi); 11 (Bordeta); 05 (Balàfia); 12 (Magraners); 02 (Noguerola-estació-Segre); i 14 (Llívia). La realització de Consells de zona s’ha reprès a gener de 2019, amb la convocatòria dels que resta per fer fins el final de legislatura (maig de 2019), en què s’aturaran les reunions fins que prengui possessió la nova corporació municipal i siguin designats els nous regidors de cadascuna de les zones de la ciutat. Els Consells de Zona i/o de Barri, convoquen a les associacions que estan ubicades en el seu àmbit territorial, i a les persones que vulguin participar-hi a títol individual, a fi que puguin estar informades de l’actualitat municipal i, a la vegada, perquè puguin fer arribar als/les regidors/regidores del seu barri les seves propostes i suggeriments.
ELS 2ns PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS REBEN UN 50% MÉS DE VOTANTS QUE L’ANY PASSAT
Més de 3.000 lleidatans i lleidatanes han escollit majoritàriament de forma telemàtica entre 128 projectes La construcció d’una coberta lleugera a l’exterior de l’escola de Malpartit és el projecte de ciutat més votat, mentre que el carril bici per accedir a la zona dels Instituts rep el suport més nombrós d’entre tots els projectes de barri El tinent d’alcalde Joan Gómez confia que els 17 projectes escollits en aquesta consulta puguin executar-se en el decurs d’aquest exercici La regidora Ángeles Ribes diu que el projecte de Pressupostos Participatius continuarà perquè estan plenament consolidats
EL GOVERN PRESENTA ALS GRUPS EL NOU ESBORRANY DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA, QUE INCORPORA NOVETATS PER PROMOURE LA IMPLICACIÓ DELS VEÏNS A LA CIUTAT
El document s’ha elaborat després d’un ampli procés amb la participació de 175 associacions i 220 persones, així com 14 reunions en els Consells de Barri Es regula el funcionament dels Processos Participatius, les Taules Temàtiques de Participació, les Consultes Ciutadanes i la intervenció als plens a títol individual
LA PAERIA OBRE UN SEGON PROCÉS DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS PERQUÈ LA CIUTADANIA DECIDEIXI INVERSIONS A LA CIUTAT
Després de l’èxit de l’experiència pionera de l’any passat, ja ha començat la recollida de propostes per triar el destí d’un milió d’euros del pressupost municipal L’alcalde destaca que el procés de l’any anterior va ser molt satisfactori pel nivell de participació, que s’espera incrementar, i perquè totes les inversions acordades ja estan en marxa en diferents fases
RESULTATS DELS PRIMERS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE LLEIDA
En la votació han participat 2.133 persones. Dels 104 projectes presentats per la ciutadania, 30 han estat grans projectes de ciutat amb un import de fins a 200.000 euros i 74, de fins a 50.000 euros.

Regidoria de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453
a|e:participacio@paeria.cat

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció de l'Ajuntament de Lleida.