Continuem oferint el nostre catàleg d'activitats al barri de Cappont en aquesta ocasió.

Divendres 16 de juny a les 17 hores al Centre Cívic de Cappont es farà l'espectacle: Contes Menuts.

Un ratolí que vol esmorzar, el naixement de l'amistat entre una formiga i un colom que s'ajuden mútuament, un petit mussol que ha perdut la seva mare i la màgia de les paraules i els contes... Benvinguts i benvingudes als "Contes Menuts"!

Ens trovem a Cappont i Viu el Barri!

Seguint amb el catàleg d'activitats impulsat desde la regidoria el proper dissabte 18 de juny a la plaça 8 de Març a partir de les 18 hores es podrar gaudir de l'espectacle: Bunji, la petita coala.

Un espectacle de teatre i titelles ambientat en la fauna australiana que ens parla de la riquesa de la diversitat, el respecte i l'amor cap a la natura i la innocència dels més petits! Amb una exòtica escenografía i dues intèrprets que, a través de la narració i algunes cançons enganxaran el públic des del primer moment. Un espectacle on no hi faltarà l'emoció, la diversió i la reflexió tant característiques en les obres de Festuc Teatre. 

Vine a gaudir a Zona Alta i sobretot Viu el Barri!

Ja us podeu inscriure als tallers de l'Escola d'Estiu del Voluntariat, que es celebrarà el proper 27 de juny a Lleida, entre les 9h i les 15h a la Llotja.

Aquests tallers van destinats a persones voluntàries d'entitats. Són gratuïts i cal tenir 18 anys en el moment d'inscriure's. Podeu trobar tota la informació al butlletí A l'abast, que podeu consultar en aquest enllaç. 

Des del 18 fins al 21 de maig tornem es celebrarà la segona edició del festival d’arts escèniques Enre9 a la zona 09 de Lleida. (Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles).

Més de 50 propostes gratuïtes  i d’entrada lliure fins a completar aforament d’una quinzena de companyies amb espectacles per tots els gustos i edats.

Espais d’actuació i jocs  per tota la zona i un equip d’accessibilitat i mediació comunicativa per garantir l’accés i participació de tota la comunitat.

Us esperem per gaudir dels espectacles arribat d’arreu gràcies a l’esforç de totes les entitats que hi col·laboren.

El proper diumenge dia 30 d'abril Raimat celebra la seva popular festa de l'ermita i, entre d'altres, tindrà l'actuació del grup Xip Xap amb el seu espectacle: Que peti la plaça.

Aquesta actuació està enmarcada en el catàleg d'activitats: Viu el Barri! de la regidoria de Participació Ciutadana.

Aixì doncs diumenge a les 16:30 hores a l'ermita de Raimat us esperem a totes i tots!

L'associació de veïns de Montcada celebra el proper dissabte 29 d'abril una actuació de Djembé.

Aquesta activitat promoguda per la regidoria de Participació Ciutadana dins del seu catàleg d'activitats: Viu el barri! consisteix en una actuació d'aquest instrument tradicional senegalés i l'associació convida als assitents amb un berenar popular.

Us esperem a totes i tots per gaudir i sobretot Viure el Barri!!!

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha participat en l’activitat de presentació de la nova intervenció artística a la plaça del Clot “ Fem vida a la Plaça del Clot”, activitat festiva que s’ha organitzat per gaudir amb el veïnat i les entitats del grup dinamitzador del Consell de Zona 15 Clot.

Amb l’organització de diferents activitats festives a la Plaça del Clot, s’ha volgut donar visibilitat a la intervenció artística realitzada, així com la gran tasca realitzada pel veïnat i les entitats del Consell de Zona 15 Clot que durant aquest darrer mes han estat participant en les tasques d’arranjament artístic de la plaça.

Aquesta intervenció artística és fruit del treball intens realitzat des del Grup Dinamitzador del Consell de Zona 15 – Clot i entorns, que ha treballat conjuntament amb els artistes Foxy i Lluc de la cooperativa TransformaREM. La intervenció consta de dos parts: la part de mural està inspirada en l’organització veïnal que es va donar al barri a finals dels anys 70 i que va evitar la urbanització de la plaça; i a la part del mig de la plaça la intervenció està dedicada a jocs pintats al terra.

Aquest és un projecte que s’ha impulsat des de la regidoria d’Urbanisme, en el marc de la millora de la Plaça del Clot de les Granotes, i la regidoria de Participació ha estat l’encarregada de fer l’acompanyament als diferents grups que volien participar a la pintada de la Plaça. Entre el 20 i el 24 de febrer, unes 130 persones van participar-hi, dividides en 15 grups i vinculades a entitats i agents del barri: l’INS Escola del Treball, l’Escola Sant Josep de Calassanç, l’Associació Veïnal del Clot i Confluències, l’Església Evangèlica Baptista, l’Associació Agrupa’t, Lleida Jove i l’Equip d’Entorn dels Serveis Socials del barri. Amb l’objectiu de fer xarxa i potenciar la participació del veïnat s’han celebrat diferents activitats, com una actuació dels Bastoners del Pla de l’Aigua, un berenar popular, jocs i música.

A l’acte també han assistit el tinent i les tinentes d'alcalde, Toni Postius, Jordina Freixanet i Sandra Castro i el regidor i la regidora, Marta Gispert i David Melé.

Cal recordar que des de l'11 de febrer la plaça va passar a anomenar-se Plaça del Clot de les Granotes. Aquest canvi de denominació havia estat una demanda del veïnat del barri per commemorar uns fets històrics de lluita ciutadana que van tenir lloc a finals de la dècada dels anys setanta.

L'alumnat del cicle Fromatiu d'Integració Social i d'Educació Infantil d'Ilerna preparen activitats de divulgació i sensibilització entorn al contigut de l'auca que promou habits de neteja, civisme i convivència.

L'Ibrah, mediador natural i la Johana, tècnica municipal, expliquen la campanya "La Ciutat neta és cosa de tothom, el nostre civisme millora el Centre Històric.

Grup dinamitzador del Consell de Zona 01 Centre Històric.

Aquest 22 de febrer s’ha celebrat la Trobada de Punts de voluntariat de Catalunya a Lleida. Aquesta 18a edició ha comptat amb una participació de 35 de persones representants de 22 punts de voluntariat d’arreu de Catalunya. La Sra. Marta Gispert Rocasalbas, regidora de Consum Comerç Mercats i Participació ha donat la benvinguda a tots els participants juntament amb el subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas que ha remarcat el valor d’aquestes trobades semestrals per continuar teixint xarxa i compartir experiències i iniciatives.

En aquesta Trobada el Punt de Voluntariat de Lleida, com amfitrió, ha fet una exposició de la feina que porten a terme. Un equip bastant nou i dinàmic que treballa amb una mirada molt comunitària, apostant per oferir a la ciutadania un servei de qualitat, donar el màxim suport a les entitats, e impulsar la incorporació de les entitats de voluntariat del territori als projectes de dinamització comunitària mitjançant el foment del treball en xarxa i la participació.

En la Trobada s’ha destacat la importància de treballar per la visualització de la feina que es fa des del voluntariat i les entitats, de fomentar les campanyes de sensibilització i de foment del voluntariat, igual que poder detectar necessitats formatives fent escolta activa de les entitats i treballar per la seva digitalització i per minimitzar la bretxa digital que encara sobrecarrega a punts de voluntariat i entitats.

Aquestes trobades tenen la finalitat de compartir projectes i experiències, aquest Any el Punt de Voluntariat de PV Cervera/Segarra, de mà de Il·lm. Sr. Joan Santacana i Vélez, paer en cap i regidor de Governació; Ciutadania, Acció Social i Salut de la Paeria de Cervera i Arseni López, han presentat la seva Web i han anunciat que pròximament posaran en marxa una APP per gestionar l’oferta i demanda del seu Punt i així donar una eina de gestió digital, àgil i viva per al voluntariat.

Un tema també cabdal ha estat com encarar les demandes de les empreses de cobrir la responsabilitat social corporativa (RSC) i si s’ha de considerar o no voluntariat, ja que no queda recollida a la Llei com a tal, quina estratègia conjunta s’ha de traçar davant aquesta nova demanda, com defensar a les entitats i lluitar perquè aquestes accions veritablement reverteixin favorablement en les entitats i les persones, no només en una estratègia de màrqueting empresarial. El Punt de Voluntariat de Terrassa ha treballat una dinàmica de grup per poder recollir possibles actuacions i estratègies a futur.

Des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària s’ha informat de les properes actuacions departamentals en temes de voluntariat i associacionisme, de la nova llei de Foment de l’Associacionisme que actualment es troba en tramitació parlamentària i de l’aposta per la sensibilització del voluntariat amb l’estratègia de l’Aula Virtual del Pla.

Xarxa de Punts de Voluntariat Local de Catalunya

Els Punts de voluntariat local de Catalunya són un servei municipal o comarcal que informen i assessoren tant a les entitats sense ànim de lucre del territori com a les persones que estan interessades a fer voluntariat.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària dona suport a la tasca de dinamització i foment del voluntariat dels Punts de Voluntariat Local amb els equips tècnics de la Subdirecció general de Cooperació i Social Voluntariat, que assessora i acompanya les tasques dels Punts de Voluntariat i també a través del Contracte Programa.

Top